Opening of Kiryat Shmona Startup Center

Share:

12 סטארטאפים מתחומי הבריאות, המיכשור הרפואי, התיירות ותחומים נוספים זכו לבית חדש בצפון – במבנה שהיה ביתו של רוצח יוסף טרומפלדור. היזם אראל מרגלית: “מאפשרים ליזמים להתחבר למשקיעים בת”א וניו יורק”

 
 

מתחם הסטארטאפים הראשון של קריית שמונה הושק היום (שלישי) בבית החאן במרכז קריית שמונה, וישמש בית עבור 12 סטארטאפים בתוכנית ההאצה XLR8. היזם אראל מרגלית אמר כי “אנחנו מייצרים את התנאים שיתנו לסטארטאפיסט מהגליל הזדמנות שווה כמו לכל סטארטאפיסט אחר בארץ”.

 

פתיחת מתחם הסטארטאפים בקריית שמונה בהשתתפות אראל מרגלית (צילום: שרון ניסמיאן)

 
פתיחת מתחם הסטארטאפים בקריית שמונה בהשתתפות אראל מרגלית (צילום: שרון ניסמיאן)
המתחם החדש בצפון(צילום: שרון ניסמיאן)

בית החאן בלב קריית שמונה הוא מבנה היסטורי מ-1906 שהיה ביתו של כאמל אפנדי, האיש החזק בכפר הערבי חלסה ורוצחו של יוסף טרומפלדור בקרב תל חי שעל שמו נקראת העיר קריית שמונה. לאורך השנים שימש המבנה כמבנה ציבור, אך מזה מספר שנים הוא ריק מכל פעילות. כעת הוא יהיה בית ל-12 סטארטאפים בתחומי הבריאות, מיכשור רפואי, תיירות, מסחר מקוון , פודטק ובינה מלאכותית. שלושה מתוך הסטארטאפים נולדו מעבודות מחקר במכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל, בתחומי הפודטק והאגרוטק.

 

הקמת מתחם הסטארטאפים הוא פרויקט משותף של יוזמה לאומית של היזם והמשקיע אראל מרגלית, יחד עם משרד הכלכלה, הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, מעוף ועיריית קריית שמונה. המבנה ההיסטורי שופץ במשך שלושה חודשים והפך למרכז חדשנות שיאפשר ליזמים ויזמיות מקומיים מרחב עבודה ופלטפורמה ליזמות. הסטארטאפים המקומיים ייהנו ממעטפת שירותים ייחודית הכוללת מתחם עבודה, שירותי וידאו מתקדמים, חלל ישיבות, סדנאות תוכן, חיבור למשקיעים ולקוחות אסטרטגים וסיוע בגיוס מימון ומענקי מדינה.

 
פתיחת מתחם הסטארטאפים בקריית שמונה בהשתתפות אראל מרגלית (צילום: שרון ניסמיאן)
המתחם ישמש גם כמרכז למצוינות טכנולגית בקרב בני נוער (צילום: שרון ניסמיאן)

המתחם מקבל משמעות נוספת דווקא בימי משבר הקורונה, שמביא הזדמנויות חדשות לאנשי הפריפריה בגלל השינויים הדרמטיים שנוצרו אצל מעסיקים בנושא העבודה מרחוק. כעת, במתחם XLR8, יוכלו חברות ליישם זאת בפועל ולהעסיק מתכנתים, מעצבים ועובדים נוספים. המקום יהווה מרכז למצוינות טכנולגית בקרב בני נוער ויתקיימו בו חוגי העשרה ותחרויות מדעיות.

 

לכבוד פתיחת המקום, הציגו תלמידי כיתה ה’ בבית הספר מגינים תערוכת פיתוחים והמצאות פרי ידם, כחלק מהרצון לחבר את התלמידים כבר בגיל צעיר לעולמות של יזמות וטכנולוגיה. בין הפיתוחים שהוצגו: מערכת לחיסכון במים במקלחות ו”מחזיקתיק”, מתקן ייחודי לתליית תיק הלימודים על שולחן כדי למנוע מגע עם משטחים מזוהמים.

 

“הצפון הוא הדבר הגדול הבא”, אמר מרגלית בטקס הפתיחה. “אנחנו מייצרים את התנאים שיתנו לסטארטאפיסט מהגליל הזדמנות שווה כמו לכל סטארטאפיסט אחר בארץ. החלטנו להקים עבורם בית שיאפשר לסטארטאפים לא רק לצמוח אלא להתחבר לאקוסיסטם הארצי. מהפכת הדיגיטציה מאפשרת ליזמים בגליל להתחבר למשקיעים וחברות בתל אביב ובניו יורק, והמתחם שאנחנו משיקים היום יאפשר להם לעשות זאת תוך כדי בניית אקוסיסטם מקומי פה בגליל העליון”.

 
פתיחת מתחם הסטארטאפים בקריית שמונה בהשתתפות אראל מרגלית (צילום: שרון ניסמיאן)
“חממה לסטארטאפים ויזמים מקומיים”. המתחם החדש בצפון(צילום: שרון ניסמיאן)

ראש עיריית קרית שמונה אביחי שטרן אמר כי “עלינו לראות במשבר הקורונה גם הזדמנות ליזמים שנמצאים בפריפריה. זה רגע מרגש לפתוח לראשונה בעיר מתחם המיועד לסטארטאפים, שבו יוכלו לצמוח במרחב המקומי שלנו כדי שיחד נוכל להקים את החברות הבאות בקריית שמונה. זהו הסיפור החדש של העיר”.

 

רן קויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה, בירך על פתיחת המתחם לסטארטאפים המשתתפים באקסלרטור בקריית שמונה. “מדובר בפרויקט חשוב, ובמתחם שבמרוצת השנים יהווה חממה לסטארטאפים ויזמים מקומיים. משבר הקורונה לימד אותנו שיעור על חשיבותה של הכלכלה המקומית, ולכן פתיחת ההאב דווקא בעת הזו, חשובה מאין כמותה”.

Back to Events